Hoe weet ik of motorolie origineel is?

Voor motoroliefabrikanten is het uitermate belangrijk om de herkomst van de olie te kunnen garanderen. Castrol is in het verleden de dupe geweest van illegale duplicatie van motorolie. Na 2015 is hier geen melding meer van geweest.
Desondanks heeft Castrol de volgende echtheidskenmerken aangebracht:
- Een hologram op de achterzijde van het label zoals op onderstaande foto (alle 1- en 5-literflessen geproduceerd vanaf 2017);
- Castrol logo's met lasertechnologie op de dop van de fles, met de nagel te verwijderen;
- Een flesafdichting;
- opgelegde logo's in de hals van de 5-literflessen;
- productiecode met productiedatum.
 


Onze Castrol-olie komt rechtstreekt uit de fabriek in Gent. Onze andere oliën, zoals de BMW-olie, worden door erkende Duitse officiële distributeurs geleverd (dichterbij huis wordt het niet geproduceerd). Op elke verpakking ziet u de productiedatum en een productiecode. De eerste twee letters van de code is de landcode, bijvoorbeeld BE, DE of IT. 
Voor de meeste 2- en 4-takt oliën is overigens geen productielijn in België, deze olie produceert Castrol in Italië. De Nederlandstalige flessen 2- en 4-takt olie die we in Gent bestellen hebben dan ook een productiecode die begint met IT.

Olie wordt vaak met grote overwinst verkocht. Een voorbeeld: Castrol 5w-30 longlife III wordt door PON verkocht aan de VW/Audi/Seat/Skoda bedrijven voor €2,10 per liter (cijfers 2016). Zij verkopen de olie voor zo'n €16 tot €23 per liter. U zult begrijpen dat dit goedkoper kan. Daarom betaalt u bij ons een eerlijke prijs voor een prachtig origineel product!

Het spreekwoord 'goedkoop is duurkoop' geldt ook voor olie. Hoe nieuwer de auto, hoe belangrijker het is dat de juiste olie wordt gebruikt. De olie die voor enkele euro's in bouwmarkten wordt verkocht is zelden volsynthethisch. Wij adviseren dan ook om een A-merk te nemen met de juiste specificatie. En op onze website kan dat tegen prijzen die in de buurt komen van de inkoopprijzen van de groothandel!

Mocht u nog steeds niet overtuigd zijn; bestel de olie gerust! Bij twijfel kunt u het altijd terugsturen/-brengen!

© 2016 - 2021 DirectOil | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel